Köszöntelek a Webáruházunkban! Kövesd a Facebook oldalunkat, és iratkozz fel a hírlevelünkre!

Milliput Standard yellow-gray Putty

Cikkszám: 
MIL01
Milliput Standard yellow-gray Putty

Két komponensű tömítőanyag (113gr.)
Raktáron 3 db
2 250 Ft
Részletek
Először használ Mulliputot?
Mielőtt először használnánk az anyagot, javasoljuk, hogy megismerése céljából készítsünk egy próba javítást. Vegyünk két kisebb adagot rudanként, majd keverjük, gyúrjuk össze 4-5 percig, majd alakítsunk belőle egy kis golyót. Ezután nyomkodjuk szét egy kisebb pénzérme formátumra és hagyjuk pihenni 2-3 óráig. Az eltelt idő után fogjuk tapasztalni, hogy mennyire vált ,,ragaszkodóvá", ragacsossá az anyag. Újabb 1 óra elteltével rugalmas és kevésbé ragasztóssá válik. A következő 3-4 óra után már teljesen megkeményedik és teljesen ragasztómentes. Egy egész éjszaka után pedig kő keménységűvé válik a keverék.

Használati utasítás

Keverjünk össze egyenlő adagokat rudanként. Kézben gyúrjuk össze az anyagot legalább 5 percig, amíg a színezete teljesen egységes nem lesz. Miután láthatóan egy komponensé vált a két anyag (nem látható sem csíkban, sem foltban színeltérés) azután legalább még egy percig gyúrjuk a masszát. A ragasztandó felületnek teljesen kosz és zsírmentesnek kell lennie. Sima, fényezett felület megfelelő oldószerrel, illetve meleg szappanos vízzel tisztítható. A megtisztított felület még növeli a kötés erősségét. Egy bekevert anyag kb. 3-4 óráig felhasználható anélkül, hogy összeesne, kiszáradna. A Milliput felhasználásakor , kezdettől a végső befejezésig, legyen kéznél víz. Segítségével elkerülhető az újjak összeragadása és megoldott a szerszámok tisztántartása. Sima felület eléréséhez a Milliputot lágyan kenjük vizes újjal, vagy nedvesített finom textilruhával. Szerszámokat a művelet után azonnal meg kell tisztítani papírral vagy rendes ruhával, mert a rászáradt anyagot szinte lehetetlen eltávolítani. A bekevert Milliput, mint a legtöbb kémiai anyag, irritációt eredményezhet a bőrfelületen. Ajánlatos gumikesztyű, vagy eldobható műanyag kesztyű használata. A gumikesztyű esetében a művelet végén azonnal mossuk le alaposan folyó víz alatt, amíg még a kesztyű a kezünkön van. Amennyiben az anyag érintkezett a bőrrel, úgy azonnal mossunk kezet szappannal, meleg vízzel. Milliputot száraz, hideg helyen tároljuk. (nem bekevert állapotban).

Egy hasznos tipp

Amennyiben összekevert, fel nem használt Milliput anyag maradt, azt a következő felhasználásig a mélyhűtőben eltárolható. Fagyasztott állapotban legfeljebb 36 óráig tartható az újra felhasználásig. Egyszerűen csak a kéz melegével olvasszuk fel, miután kivettük a mélyhűtőből, s máris használatra kész. Ha rögtön tároljuk a bekevert anyagot, az megtartja ragasztó hatását.
Adatok
Gyártó:
Milliput
Hasonló termékek
Milliput Standard yellow-gray Putty
Milliput Standard yellow-gray Putty
2 250 Ft
Webáruház készítés